ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - PEUGEOT 106 MAXI - A/7


ΓΙΟΥΒΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - CITROEN AX - E/10ΜΠΙΛΑΔΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ jr - HONDA CIVIC - E/10


 

 

Με μια όμορφη τελετή απονομής των κυπέλλων στους νικητές ολοκληρώθηκε η 3η Ανάβαση Καστανιάς στην πλατεία του Πολύμυλου Κοζάνης. Ο αγώνας κύλισε σύμφωνα με το πρόγραμμα και πιο δύσκολη στιγμή ήταν η διακοπή του πρώτου σκέλους από την έξοδο του Μαυροειδάκου με Renault Clio R3. Με τη βεβαίωση ότι ο οδηγός είναι ανέπαφος, ο αγώνας συνεχίστηκε και μια δεύτερη διακοπή είχαμε στο δεύτερο σκέλος από το σπασμένο μοτέρ του Μπαλάση με Toyota Corolla. Ο καιρός ήταν σύμμαχος όλων μας και απολαύσαμε την τρίτη και καλύτερη διοργάνωση της Ανάβασης Καστανιάς. 

Κατηγορία Ν  Κατηγορία Α  Κατηγορία Ε  Κατηγορία FS                          οδηγοί ΣΜΑΚ    
Με θαυμάσιο καιρό ξεκίνησε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου η 3η Ανάβαση Καστανιάς με έδρα τον Πολύμυλο Κοζάνης. Ο αγώνας μετρά τόσο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδας. Στον αγώνα που συγκέντρωσε αρχικά 55 συμμετοχές, δεν παρουσιάστηκαν οι Μάριος Ηλιόπουλος, Λεωνίδας Κύρκος και Κώστας Καρλιώτης που θα χάριζαν θέαμα σήμερα και αύριο στους θεατές.

Τα δοκιμαστικά ξεκίνησαν χωρίς προβλήματα και οι οδηγοί ευχαριστήθηκαν τον αγώνα τους. Ο Πάνος Κύρκος είχε μόνο ένα τετακέ στην Κ1 στο πρώτο δοκιμαστικό ενώ δεν ολοκλήρωσε το πέρασμα ο Κωστούρος που συμμετέχει με το Toyota Corolla AE86 του Καντερή.

Στο δεύτερο πέρασμα η μόνη άτυχη στιγμή ήταν η μηχανική βλάβη του «ράλλυμαν» Αλέξανδρου Δήμου που συμμετέχει πρώτη φορά σε ανάβαση και πρόλαβε να σημειώσει το δεύτερο χρόνο στην Α/6 πίσω από τον Μπλάτζο με Peugeot 106 S16. Πολύ καλός για άλλη μια φορά ο Αναγνωστάκης με υποδειγματικά περάσματα του Suzuki Swift Sport. Ο Δήμος το επισκεύασε και θα αγωνιστεί κανονικά την Κυριακή.
Σε κάθε σκέλος οι οδηγοί έδειχναν να βρίσκουν τα πατήματα και τα φρένα τους και να βλέπουμε όλο και καλύτερους χρόνους σε μια ηλιόλουστη ημέρα. Έτσι στο τρίτο σκέλος δεν ανέβηκαν όλοι οι οδηγοί αφού ήταν ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα εξέλιξη.

Οι μάχες της αυριανής ημέρας προβλέπονται άγριες αφού πχ στα Ν/2 οι διαφορές είναι μικρές ανάμεσα στους Παναγουλόπουλο, Τασούλα, Τζαφλίδη και Θέο. Το αυριανό βάθρο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Στη Ν/3 θα συμμετέχει μόνος ο νεαρός Αβραμίδης που κατέβαζε συνεχώς χρόνο με το Renault Clio του ενώ και ο Κάκος έχει μείνει μόνος στη Ν/4 με το Mitsubishi Lancer Evo 9 της Kyrkos Racing και βλέπει Πρωτάθλημα.
Στην Α/7 έχουμε μια από τις πιο ανταγωνιστικές κλάσεις με 9 συμμετοχές σήμερα. Λάππας και Τσιόγκας έκαναν τους καλύτερους χρόνους με τα εντυπωσιακά Peugeot 106 Maxi τους. Πιο πίσω φαίνεται να βρίσκεται ο Χατούπης με το Opel Corsa Kitcar και στη συνέχεια ο Μαυροειδάκος με Renault Clio R3.

Στην Ε/9 πρωταγωνιστεί ο Γιαλούρης με Suzuki Swift ενώ ο νεαρός Βεζύρης με ένα Peugeot 106 rallye κατέβαζε συνεχώς χρόνους αφήνοντας πίσω τον Ταμπακόπουλο.
Στην Ε/10 έχουμε ενδιαφέρουσες συμμετοχές και τον πρώτο ρόλο στην αυριανή ημέρα θα έχει ο Παρασκευάς με Suzuki Swift ακολουθούμενος από τον Γιουβανίδη με Citroen AX και τον Μπιλαδέρη jr με Honda Civic. Άτυχος στάθηκε ο Τερζόπουλος με επίμονο μηχανικό πρόβλημα που τον εμπόδισε να ανέβει σωστά, όμως ελπίζει να το έχει λύσει για την αυριανή ημέρα. Στην κλάση συμμετέχει στον πρώτο του αγώνα ένας νέος οδηγός από την Κοζάνη, ο Ιωσιφίδης με Peugeot 106 Rallye.

Στην Ε/11 θα δούμε μεγάλη μάχη μεταξύ Κουρνιάτη με το Ford Escort MK2 και Γιάννη Κωνσταντινίδη με Citroen ZX Kitcar ενώ στην Ε/12 απολαύσαμε απίστευτο ήχο και θέαμα από το Ford Sierra RS500 του Πλέσσα.
Στη Formula Saloon πρωταγωνιστής θα είναι ο Ηλιάδης με το εντυπωσιακό Mitsubishi Lancer Evo που έκανε μόνο το πρώτο πέρασμα λόγω βλάβης στο συμπλέκτη. Η Garage Workshop το επισκεύασε και αύριο θα συμμετέχει κανονικά.

Στα δικίνητα της FS ο ήδη Κυπελλούχος Σταφυλοπάτης έγραψε τον καλύτερο χρόνο και συμμετέχει στον αγώνα χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ακολουθούν οι Μπαλάσης με Toyota Corolla turbo, Ιορδάνης Κωνσταντινίδης με Skoda Fabia και Βασταρδής με Citroen Xsara που θα έχουν τη δική τους μάχη. Ξεχωριστή αναφορά αξίζουν οι ντριφτάδες Μποχώρης και Αγραφιώτης που δίνουν σταθερά το παρόν στην Καστανιά και χαρίζουν θέαμα και καμένο λάστιχο στους θεατές.

Την Κυριακή ο δρόμος κλείνει στις 10:00 για την κυκλοφορία και ο αγώνας ξεκινά στις 11:00 για να γίνουν δύο σκέλη. Ο δρόμος στο ενδιάμεσο δεν θα ανοίξει. Οι απονομές θα γίνουν στη φιλόξενη πλατεία του Πολύμυλου Κοζάνης που φιλοξενεί κάθε χρόνο τον αγώνα.

Συνδιοργανωτής του αγώνα είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενώ και φέτος ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης - Μακεδονίας Θράκης.

Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα είναι οι Seajets, Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ, IΚTEO Αυτοδιάγνωση, Πούτας Ασφάλειες & Οδική Βοήθεια, IKTEO Express Service, Χλιάπας JetOil, Εξειδικευμένο Συνεργείο Γρηγοριάδης-Ζάχος και Άρτος bakery. 

 

Με ένα θαυμάσιο καιρό ξεκίνησε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου η 3η Ανάβαση Καστανιάς με έδρα τον Πολύμυλο Κοζάνης. Στον αγώνα δεν παρουσιάστηκαν οι Ηλιόπουλος και Καρλιώτης που θα χάριζαν θέαμα σήμερα και αύριο στους θεατές.

Τα δοκιμαστικά ξεκίνησαν χωρίς προβλήματα και οι οδηγοί ανέφεραν ότι χαίρονται τον αγώνα τους μέχρι στιγμής. Ο Πάνος Κύρκος είχε μόνο ένα τετακέ στην Κ1 στο πρώτο δοκιμαστικό.

Αυτή τη στιγμή διεξάγεται το 2ο χρονομετρημένο πέρασμα και η ροή του αγώνα δείχνει ότι όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα και οι οδηγοί θα κάνουν και το τρίτο χρονομετρημένο πέρασμα στη συνέχεια.

                                    

1. Προστίθεται ως τεχνικός έφορος ο κ. Πινούλης Παύλος.
 
2. Γιατρός του Αγώνα θα είναι ο κ. Πουτογλίδης Αλέξανδρος στη θέση του κ. Βρέκα.
 
3. Βάση της Εγκυκλίου 10/2017 και μετά από κλήρωση, η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με τον Επικεφαλή Τεχνικό Έφορο κ. Τσικίνα Ιωάννη, επέλεξαν το 20 % από τους αγωνιζόμενους που έχουν δηλώσει συμμετοχή να περάσουν Αρχικό Τεχνικό Έλεγχο με Δ.Τ.Τ. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι κάτωθι αγωνιζόμενοι όπως προσκομίσουν τα αυτοκίνητα τους στον χώρο του τεχνικού ελέγχου:
Νο 2 ΤΖΑΦΛΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Νο 9 ΚΥΡΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Νο 20 ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Νο 30 ΤΑΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Νο 36 ΜΠΙΛΑΔΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Νο 48 ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
 
4. Θα γίνει οργανωμένη οριοθέτηση και τοποθέτηση των συνεργείων στον χώρο των PITS σύμφωνα με τα νούμερα συμμετοχής και τις δηλώσεις κοινών σέρβις.
Η σχετική κατάσταση επισυνάπτεται στο παρόν Δελτίο Πληροφοριών.